αρθρο

ΕΠΟ: Αποφασίστηκε η διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Ο Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία «βοήθειας» των σωματείων για το μητρώο και η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε τη διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Με αφορμή το θέμα του μητρώου η ΕΠΟ κλήθηκε να ψηφίσει τρία διαφορετικά σκέλη. Το πρώτο ήταν η διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Το δεύτερο η παροχή εξουσιοδότησης στη Γ.Σ. της ΕΠΟ ώστε εάν αλλάξουν τα δεδομένα με το μητρώο, να συνεχιστούν. Η τρίτη πρόταση ήταν η αναστολή ιδιότητας μέλους σε όποια ΕΠΣ πάει αντίθετα στην πλειοψηφία.

H ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

  1. Με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, να διακοπούν όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
  2. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους όποιας Ένωσης δεν εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση και δεν διακόψει τα πρωταθλήματά της.
  3. Η ΕΠΟ να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που έχουν προσφύγει σε αυτό για την συνταγματικότητα των διατάξεων που αφορούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

source: topiko24

Κοινοποιηση