αρθρο

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η 1Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Α.Ο. ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ

αναδημοσίευση από: https://neaepsana.blogspot.com/2018/12/1.html

Ο Α.Ο. Γλυκών Νερών πέρασε από την προπονητική πράξη στην θεωρία του αθλητισμού, η οποία παρέχει την απαραίτητη γνώση στον μικρό αθλητή και στους γονείς, ώστε να συνθέσουν την άθληση του σώματος με την άσκηση του νου μέσα από την επιστημονική πληροφορία. Έτσι, στο πλαίσιο της πρότυπης λειτουργίας των ομάδων υποδομής του, οργάνωσε αθλητική ημερίδα με εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων, σε σειρά θεμάτων που αφορούν στην υγιή ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Α.Ο. Γλυκών Νερών για την ημερίδα αυτή, που πραγματοποίησε την Παρασκευή 21/12/2018 στο εξαιρετικό αμφιθέατρο των εκπαιδευτηρίων «Ο ΠΛΑΤΩΝ», αποδεικνύοντας ότι η διοίκησή του βρίσκεται πολύ μπροστά στο θέμα της επιμόρφωσης παιδιών και γονέων! Ήταν εκδήλωση που ουσιαστικά έπρεπε να γίνει από την ΕΠΣΑΝΑ για τις ομάδες υποδομών -όπως παλιά- αλλά τα τελευταία χρόνια δεν αξιώθηκαν οι σημερινοί διοικούντες να ασχοληθούν… Η διοίκηση του Γιώργου Δρούγκα, με πρωτεργάτη τον υπεύθυνο αναπτυξιακού πλάνου Μιχάλη Κατσίμπρα, διοργάνωσε την πρώτη αθλητική ημερίδα του Α.Ο. Γλυκών Νερών, η οποία ήταν χωρισμένη σε τρεις ενότητες, κι επιμόρφωσε εκτός από τα παιδιά-αθλητές του συλλόγου, κι όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση: Αθλητές, δημοσιογράφους, αθλητικούς παράγοντες, επίτιμους καλεσμένους, γονείς και φιλάθλους της περιοχής! Η πρώτη ενότητα αφορούσε εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων, η δεύτερη ενότητα ήταν αφιερωμένη σε βραβεύσεις φίλων και ιστορικών στελεχών της οικογένειας του Α.Ο. Γλυκών Νερών ενώ η τρίτη ενότητα περιελάμβανε διανομή δώρων στα παιδιά των ακαδημιών του συλλόγου για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης μέσα στην χριστουγεννιάτικη περίοδο, συνδυάσθηκε με χαρούμενη εορταστική διάθεση, κι έτσι επιτεύχθηκε ο στόχος της καλύτερης σύνθεσης για τις ομάδες υποδομής του συλλόγου. Σύσσωμη η οικογένεια του Α.Ο. Γλυκών Νερών ήταν εκεί. Το αμφιθέατρο κατάμεστο από παιδιά, γονείς, φίλους του συλλόγου και επίσημους καλεσμένους. Επισημαίνουμε ότι στον Α.Ο. Γλυκών Νερών, εκτός από τα ποδοσφαιρικά τμήματα, λειτουργούν και τμήματα τζούντο και αντισφαίρισης.

Ο Μιχάλης Κατσίμπρας

ΟΜΙΛΙΕΣ

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γιώργος Δρούγκας, ο οποίος -αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους-είπε: «Είναι η πρώτη μας αθλητική ημερίδα. Ο σύλλογος έχει αξίες κι αρχές, τις οποίες εμείς που διοικούμε τον σύλλογο προσπαθούμε να τις κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο». Απευθυνθείς στους παίκτες του συλλόγου είπε: «Εσείς είστε η δύναμη του συλλόγου, που αγωνίζεστε σε όλα τα τμήματα, μαζί με τους προπονητές σας, που τιμάτε το όνομα, το σήμα και την ιστορία μας». Ευχήθηκε καλές γιορτές, κι έδωσε τον λόγο στον Μιχάλη Κατσίμπρα, τον ουσιαστικό διοργανωτή της ημερίδας, ο οποίος παρουσίασε τους επιστήμονες εισηγητές, οι οποίοι λάμπρυναν με τις επιμορφωτικές ομιλίες τους την εκδήλωση. Πρώτος μίλησε ο διατροφολόγος Δρ. Γιάννης Κωτσής, κι ανέλυσε την διατροφική αλυσίδα που πρέπει να ακολουθούν οι νεαροί αθλητές. Δεύτερος μίλησε ο ψυχολόγος Δρ. Αχιλλέας Υφαντίδης, που ανέλυσε την συμπεριφορά αθλητών και γονέων όταν οι αθλητές είναι νεαρής ηλικίας. Τρίτος μίλησε ο ιατρός Γιώργος Κορμάς, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού στο διαδίκτυο, όπως και για το μπούλινγκ. Επίσης, μετά την ενότητα των βραβεύσεων, τον λόγο πήρε πάλι ο Μιχάλης Κατσίμπρας, ο οποίος ως προπονητής ποδοσφαίρου Uefa-pro και εκπαιδευτής προπονητών ΕΠΟ-UEFA ανέπτυξε το θέμα «ποδόσφαιρο και παράγοντες». Οι εισηγήσεις όλων ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικές και χρήσιμες. Ο κ. Κατσίμπρας, με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή ακαδημιών, επιβεβαίωσε τους γονείς ότι τα παιδιά τους αθλούνται σε ασφαλή χώρο, υπό την συνεχή παρουσία κι εποπτεία γιατρού. Επίσης, αναφερθείς στο όραμα του συλλόγου σχετικά με το αναπτυξιακό του πρόγραμμα, δήλωσε ότι ο Α.Ο. Γλυκών Νερών επιδιώκει να μετατραπεί σε αθλητική και αγωνιστική οντότητα, που θα σφύζει από υγεία, στηριζόμενη στο δικό της έμψυχο δυναμικό!

Τιμή στον Γιώργο Παπαμακάριο από τον Γιώργο Δρούγκα

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Α.Ο. Γλυκών Νερών βράβευσε τιμητικά προσωπικότητες, ιστορικά στελέχη του συλλόγου και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρώτα, ο ιδρυτής του συλλόγου και παλιός παίκτης Σπύρος Ανδρίκος, πήρε την αναμνηστική πλακέτα του από τον Θοδωρή Κοτσώνη, υπεύθυνο της ιστοσελίδας «Νέα της ΕΠΣΑΝΑ». Αμέσως μετά, ο πρ. πρόεδρος του Α.Ο. Γλυκών Νερών και πρ. πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργος Παπαμακάριος (ο οποίος χαιρέτισε με θέρμη την εκδήλωση) τιμήθηκε από τον σημερινό πρόεδρο Γ. Δρούγκα. Επίσης, ο επί σειρά ετών γενικός αρχηγός της ανδρικής ομάδας και υπεύθυνος ακαδημιών Κώστας Χριστοδούλου τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα που παρέλαβε από τον αθλητικό συντάκτη της ΕΡΤ Μίλτο Θεοδοσίου, όπως και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης παρέλαβε την τιμητική του από τον Δημήτρη Παρίση, υπεύθυνο της ιστοσελίδας «Αθλόραμα».

Τιμή στον Σπύρο Ανδρίκου, απονομή από τον Θοδωρή Κοτσώνη

Στο τέλος, όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι, γεμάτοι γνώση, πολλές ευχές και δώρα από την φιλόξενη διοίκηση. Ο Α.Ο. Γλυκών Νερών ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των παιδιών και στις επιθυμίες των γονιών τους, για συνεχή ποιοτική αναβάθμιση των τμημάτων υποδομής του συλλόγου και πραγματοποίησε μια αξέχαστη εκδήλωση, στην οποία όσοι παρευρέθησαν έμειναν ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Όλοι -γονείς και μικροί αθλητές- ζήτησαν να συνεχισθεί η οργάνωση αναλόγων εκδηλώσεων, κι εξασφάλισαν την δέσμευση της διοίκησης ότι αυτό αποτελεί τον στόχο και των ιδίων…

Κοινοποιηση