αρθρο

Γνωριμία με το Ολυμπιακό Άθλημα της Αντιπτέρισης και το Para Badminton είχε το κοινό στο Summer Nostos Festival 2019.

H Aντιπτέριση και το Para Βadminton ήταν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα.Την Πέμπτη 27 Ιουνίου βρίσκονταν στον τεράστιο πανέμορφο και απόλυτα προσιτό για όλους χώρο ( Λ.Συγγρού 364 )για να προβληθεί και να παρουσιαστεί στο πλατύ κοινό.
Οι διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων από το Ίδρυμα θέλησαν να
εκμεταλλευτούν τη δημοτικότητα του Ολυμπιακού και Παρά Ολυμπιακού
Αθλήματος και να δώσουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να το γνωρίσουν καλύτερα και φυσικά να δοκιμάσουν να παίξουν.


Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. δέχθηκε με χαρά την πρόταση και έτσι την Πέμπτη από τις
6:00 μ.μ. έως τις 21:30 μ.μ. υπήρχαν στον χώρο Οκτώ γήπεδα Αντιπτέρισης στο χώρο του στίβου ( προς την μεριά της Λ.Αμφιθέας ) και το άθλημα συστάθηκε στην απλή μορφή του,σαν Αντιπτέριση ( Μπάντμιντον ) αλλά και ως Αντιπτέριση ΑμεΑ ( Para Badminton ).Δηλαδή για παιχνίδι και ψυχαγωγία.Παρόντες ήταν αθλητές/τριες του τμήματος Αντιπτέρισης του
Α.Ο.ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,Παπακωνσταντίνου Ευαγγελία,Σαμούτ Ιάσονας,Σαμούτ Ηλίας καθώς και η Παρά Ολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδαη οποία ανήκει στην οικογένεια της Αντιπτέρισης ΑμεΑ το οποίο θα διεξαχθεί στην Ελβετία από τις 20-25 Αυγούστου.Οι οποίες/οι μαζί με τον Προπονητή της Ομάδας Κατσίφα Βασίλη φορούσαν ειδικά μπλουζάκια από το Ίδρυμα και είχαν το ρόλο των εκπαιδευτών.


Εκατοντάδες επισκέπτες πέρασαν και κυρίως παιδιά δοκίμασαν τις δυνατότητες τους,δέχτηκαν με χαμόγελο την καθοδήγηση των ειδικών και άκουσαν βασικές πληροφορίες για το άθλημα.
Ήταν η μέρα της Αντιπτέρισης που έγινε σε εορταστική ατμόσφαιρα και
βρήκε τεράστια απήχηση μικροί και μεγάλοι έπιασαν ρακέτα και αντιλήφθηκαν πόσο οικείο και εύκολο είναι το άθλημα καθαρά σε επίπεδο ψυχαγωγίας.Η Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία "Αναγέννηση και Πρόοδο " σχεδίασε και υλοποίησε την αθλητική δράση για το Σταύρος Νιάρχος την εκδήλωση με την επωνυμία Summer Nostos festival.

Κοινοποιηση