αρθρο

Καπουράνης – Τζόρβας: «Υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις στα Γλυκά Νερά»

Γιώργος Καπουράνης - Αλέξανδρος Τζόρβας άνοιξαν τα... χαρτιά τους και μίλησαν για την συνεργασία-έκπληξη με τα Γλυκά Νερά

74e2828f012f94b2733d1f8c4892c404_XLΊσως μιλάμε για την σπουδαιότερη «μεταγραφή» των Γλυκών Νερών. Μια συμφωνία, που είναι ικανή να εκτοξεύσει την ομάδα της Ανατολικής Αττικής, μέσω βέβαια των τμημάτων Υποδομής. Άλλωστε, τα παιδιά της εκάστοτε Ακαδημίας είναι το μέλλον και δεν υπάρχει υγεία σε ένα σωματείο αν δεν παράγει. Πάνω σ' αυτή την λογική κινήθηκε η διοίκηση των Γλυκών Νερών υπό την προεδρία του Γιώργου Δρούγκα και ανακοίνωσε τη συνεργασία – έκπληξη με τους Γιώργο Καπουράνη – Αλέξανδρο Τζόρβα.

Οι δύο σπουδαίοι άσοι του παρελθόντος, με καριέρα στο υψηλότατο επίπεδο, έχουν αναλάβει ως γνωστόν την πλήρη πλήρη εποπτεία των Ακαδημιών και με τις γνώσεις τους εγγυώνται την εξέλιξη. Τους συναντήσαμε στις εγκαταστάσεις του Α.Ο. Γλυκών Νερών, που είναι ένας μικρός ποδοσφαιρικός παράδεισος και μας ανέλυσαν την φιλοσοφία, το πλάνο και το πρόγραμμα τους.

Ο κ. Καπουράνης, που πέρα από την σπουδαία καριέρα που έκανε σαν ποδοσφαιριστής, υπήρξε και έξι χρόνια Υπεύθυνος του Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τόνισε αρχικά: «Η συνεργασία με τα Γλυκά Νερά ήρθε στο κατάλληλο τάιμινγκ. Εδώ βρήκαμε το κατάλληλο έδαφος και τους κατάλληλους ανθρώπους για να δουλέψουμε. Στόχος είναι τα παιδιά να εκπαιδευτούν σωστά, πάντα με το ευ αγωνίζεσθαι ως άξονα. Μην ξεχνάμε, πάνω απ' όλα για τα παιδιά είναι η μόρφωση και μετά ο αθλητισμός».

Με την σειρά του ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας με λαμπρή καριέρα, Αλέξανδρος Τζόρβας, που αποχώρησε πρόσφατα από την ενεργό δράση, επισήμανε: «Οι προυποθέσεις είναι ιδανικές στα Γλυκά Νερά. Οι άνθρωποι αγαπάνε την ομάδα και η διοίκηση είναι ανοιχτόμυαλη. Επίσης οι εγκαταστάσεις που διαθέτουμε δεν υπάρχουν ακόμα και σε επαγγελματικές ομάδες. Τα Γλυκά Νερά δίνουν την ευκαιρία σε κάθε παιδί να απολαύσει το ποδόσφαιρο κάτι που δεν γίνεται σε κλαμπ μεγαλύτερων κατηγοριών».

Όταν η κουβέντα ήρθε στη διοικητική ηρεμία που υπάρχει στα Γλυκά Νερά και στην σωστή οργάνωση που διακατέχει τον σύλλογο, υπό την προεδρία του Γιώργου Δρούγκα, Καπουράνης – Τζόρβας απάντησαν ουσιαστικά από κοινού: «Είναι σημαντικό αυτό το γεγονός, όπως σημαντικό είναι και το ότι ταιζιάζει η φιλοσοφία η δική μας με εκείνη της διοίκησης. Στα Γλυκά Νερά οι άνθρωποι τολμάνε και εμείς πάμε να δημιουργήσουμε κάτι πρωτοποριακό, που είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή στο εξωτερικό».

Παράλληλα, ζητήσαμε να μας μεταφέρουν δύο – τρεις συμβουλές που θα έδιναν στους γονείς των νεαρών αθλητών με δεδομένη την εξάρτηση που υπάρχει σ' αυτές τις ηλικίες: «Θα τους λέγαμε να αφήσουν ελεύθερα τα παιδιά τους. Ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι ο αθλητισμός και πρέπει να τον εκμεταλλευτούν κατάλληλα. Εμείς αν καταφέρουμε και κάνουμε τα παιδιά να έρχονται με χαμόγελα στο γήπεδο και οι γονείς είναι ευχαριστημένοι από την συνεργασία, αυτό θα είναι επιτυχία».

Η περίπτωση Καραγκούνη και η μετάβαση από ερασιτεχνικό σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όσον αφορά την μετάβαση σε επαγγελματικό επίπεδο και το πόσο εύκολο είναι ένας αθλητής να το πετύχει, Γιώργος Καπουράνης - Αλέξανδρος Τζόρβας απαντούν:

«Ουσιαστικά αυτή η μετάβαση δεν υπάρχει πλέον. Βλέπουμε όλες οι επαγγελματικές ομάδες παίρνουν ένα παιδί από πολύ μικρή ηλικία και το εξελίσουν. Σίγουρα, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου μπορεί ένας αθλητής 17, 18 ή 19 ετών να φύγει από τα Γλυκά Νερά π.χ. και να αγωνιστεί σε υψηλότερο, επαγγελματικό, επίπεδο.

Το θέμα είναι να μην υπάρχει απογοήτευση στα παιδιά, γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ, ο ρόλος μας είναι να αντιμετωπίσουμε και την απογοήτευση που θα νιώσει ένα παιδί. Θεωρώ πως όλοι παίρνουμε αυτό που αξίζουμε στο τέλος ωστόσο υπάρχουν και τα λάθη, υπάρχει περίπτωση να σε αξιολογήσουν λανθασμένα.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα μεγάλων ποδοσφαιριστών, ενα απ' αυτα του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος έφυγε από τον Παναθηναϊακό, έπαιξε δανεικός, δούλεψε και εν συνεχεία γύρισε και διέγραψε την λαμπρή πορεία που όλοι ξέρουμε.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν πείσμα μέσα τους και δεν πρέπει να τους λυγίζει μια απογοήτευση. Για να προχωρήσεις θα πρέπει να έχεις ταλέντο, αντίληψη, υπομονή και φυσικά να δουλεύεις».

του Νίκου Τζαλίδη

Αναδημοσίευση από http://pamebala.gr/epsana/item/28264-kapouranis-tzorbas-uparxoun-oi-katalliles-proupotheseis-sta-gluka-nera

Κοινοποιηση