αρθρο

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η πρώτη αθλητική Ημερίδα του Συλλόγου μας.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο των "Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ", πραγματοποιήθηκε η 1η Αθλητική Ημερίδα του Α.Ο ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ, με εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων που αφορούσαν σε θέματα πολύπλευρης ανάπτυξης των αθλητών της Ακαδημίας, στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γονιών, αλλά άγγιζαν και ευρύτερες πτυχές της φιλοσοφίας του ποδοσφαίρου.

Μια σημαντική εκδήλωση του Συλλόγου μας, η οποία όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Α.Ο ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ, κ.Γιώργος Δρούγκας, εκ μέρους όλης της Διοίκησης, θα είναι η αρχή σε μια σειρά ανάλογων ενεργειών που θα διοργανώνονται κατά περιόδους. Επίσης, τόνισε την συνολική ανάπτυξη του Συλλόγου, ο οποίος πέραν του ποδοσφαιρικού τμήματος, διατηρεί εδώ και μια δεκαετία Τμήμα αντιπτέρισης (Badminton), ενώ το 2017 ίδρυσε τμήμα Τζούντο.

Πολλοί γονείς, οι μικροί αθλητές των Ακαδημιών μας, αλλά και η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου ήταν εκεί και παρακολούθησαν με μεγάλη προσήλωση τις σημαντικές εισηγήσεις.

Oι εισηγητές

Ο πρώτος εισηγητής, κ. Ιωάννης Κωτσής, Εργοφυσιολόγος-Διατροφολόγος Εθνικής Ελλάδας, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό και κατ'επέκτασιν στο νεαρό αθλητή, προτείνοντας και κατάλληλα γεύματα. Ο κατάλληλος συνδυασμός τροφών, η φροντισμένη και ισορροπημένη διατροφή, δε σημαίνει ότι ο αθλητής πρέπει να στερείται, αλλά ότι απολαμβάνει το φαγητό του, κερδίζοντας ενέργεια και υγιή οργανισμό.

Ο κ. Αχιλλέας Υφαντίδης, Αθλητικός Ψυχολόγος Σχολών Ε.Π.Ο-ΟΥΕΦΑ, μίλησε με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο για την ψυχολογία τόσο του εκκολαπτόμενου ποδοσφαιριστή ως μελλοντικού ηγέτη, όσο και για την καθοριστική σημασία της ομαδικότητας, καθώς κανείς ηγέτης δεν μπορεί χωρίς αυτήν. Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο με πλούσια συναισθήματα, ρόλους, στόχους και ευκαιρίες υγιούς κοινωνικοποίησης.

Το κύκλο των καλεσμένων εισηγητών, έκλεισε ο κ. Γιώργος Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης των "Σχολών Γονέων" του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος απευθύνθηκε σε γονείς και παιδιά για τους κινδύνους τους διαδικτύου και της ανεξέλεγκτης χρήσης της τεχνολογίας. Ιδιαίτερα, στάθηκε στο θέμα των προτύπων που προβάλλουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα οποία τείνουν να υποκαταστήσουν τα φυσικά πρότυπα των ανθρώπων.

Οι βραβεύσεις

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο Α.Ο ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ, βράβευσε σημαντικά πρόσωπα για τον Σύλλογό μας, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

O εκ των ιδρυτών του συλλόγου κ. Σπύρος Ανδρίκος, παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα του από τον δημοσιογράφο κ. Θοδωρή Κοτσώνη, υπεύθυνο της ιστοσελίδας «Νέα της ΕΠΣΑΝΑ».

Ο πρ. πρόεδρος του Α.Ο. Γλυκών Νερών και πρ. πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ κ. Γιώργος Παπαμακάριος, τιμήθηκε από τον σημερινό πρόεδρο Γ. Δρούγκα. 

Ο γενικός αρχηγός της ανδρικής ομάδας και υπεύθυνος ακαδημιών κ. Κώστας Χριστοδούλου τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα που παρέλαβε από τον αθλητικό συντάκτη της ΕΡΤ Μίλτο Θεοδοσίου.

Ο φροντιστής της ομάδας κ. Μίλαν Πέρισιτς, βραβεύτηκε για την προσφορά του στο Σύλλογο.

Ο κ. Μίλαν Πέρισιτς

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Κ κ. Στέλιος Σεραφείδης και μεγάλη δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρέλαβε την πλακέτα του από τον Δημήτρη Παρίση, υπεύθυνο της ιστοσελίδας «Αθλόραμα».

Την Ημερίδα ολοκλήρωσε η ομιλία του κ.Μιχάλη Κατσίμπρα, Τεχνικός διευθυντής-υπεύθυνος αναπτυξιακού πλάνου της Ακαδημίας. Ο κ.Κατσίμπρας αναφέρθηκε στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου, τις αρχές και τις αξίες που χρειάζονται να το διαπνέουν, στον παιδαγωγικό ρόλο του στην ανάπτυξη του μικρού αθλητή και στην κατάλληλη συμπεριφορά των γονιών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ασφάλεια, την φροντίδα και τις προπονητικές τεχνικές που απολαμβάνουν τα παιδιά της Ακαδημίας.

Στο κλείσιμο της βραδιάς μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά της Ακαδημίας μας, τα οποία παρακολούθησαν με προσήλωση τις ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Φωτογραφικές στιγμές από την εκδήλωση:

Κοινοποιηση