αρθρο

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ (1977-2017)

αναδημοσίευση απο: http://athlorama.blogspot.gr/2017/09/1977-2017.html

Το να αθλήσαι είναι επενετόν. Το να αθλήσαι μέσα στη φύση είναι τέλειον. Το να αθλήσαι κάτω από τη σκέπη ενός οργανωμένου αθλητικού συλλόγου που σου παρέχει ασφάλεια και τεχνογνωσία, είναι το παν. Αυτός ο σύλλογος που εδρεύει στις παρυφές του Υμηττού βουτηγμένος σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, φέτος κλείνει σαράντα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς στην ανάγκη για ασφαλή και επιστημονική άθληση του κοινού.

Εδώ λειτουργούν όλα τα τμήματα στην ακαδημία του. Από πέντε χρονών έως και εκατόν πέντε χρονών. Το τονίζουμε αυτό γιατί παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Ο παππούς να συνοδεύει τον γιο που φέρνει το παιδί του. Όλοι μαζί τρεις γενιές, ένας αιώνας. Ο ένας ο πιο μικρός αθλήται και οι άλλοι δύο απολαμβάνουν την πανοραμική θέα από τα θεωρεία της ομάδας. Κυριολεκτικά μέσα στο δάσος, με πιάτο τον Μεσογείτικο κάμπο.

Με την ευκαιρία της αποπεράτωσης του χλοοτάπητα του γηπέδου, η διοίκηση των Γλυκών Νερών σπρωγμένη από την ανάγκη της εξωστρέφειας, κάλεσε χθες βράδυ σε ιδιότυπη και πρωτοπορειακή συνέντευξη τύπου τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο της Ανατολικής Αττικής.

"Όταν το σπίτι που φτιάχνεις είναι υπέροχο, θέλεις να το δείξεις και στους φίλους σου", είπε με νόημα ο πρόεδρος Γιώργος Δρούγκας. "Σας κάλεσα στη χαρά μου να πιούμε ένα κρασάκι και μεταξύ τύρου και αχλάδου να πούμε και δύο κουβέντες σε φιλικό επίπεδο. Να σας πούμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, αλλά το βασικότερο να σας δείξουμε το έργο μας. Εσείς θα κρίνετε και θα αξιολογήσετε και θα το προσφέρετε στο κοινό".

Ώριμος από ποτέ ο πρόεδρος ήξερε να διατηρεί υψηλά το επίπεδο με εύστοχες απαντήσεις, ειπώθηκαν πολλά και κατανοήθηκαν ακόμη περισσότερα. Είδαμε ένα στολίδι. Όντως το τερέν, ίσως να είναι σήμερα το καλύτερο της Ελλάδας. Προσφορά του εφοπλιστή Θ. Μαρτίνου, που εντός των ημερών θα κάνει και τα εγκαίνια.

Είδαμε το τεχνικό τιμ της ομάδας και μοιραστήκαμε μαζί τους την αισιοδοξία και τη σιγουριά τους.
Μιλήσαμε και με τους γονείς των παιδιών που πλέον το έχουν κάνει σπίτι τους και κατά ομάδες απολαμβάνουν το καφεδάκι τους και τη χαρά τους, βλέποντας τους μικρούς ποδοσφαιριστές να εκτελούν ασκήσεις υπό τις οδηγίες των διπλωματούχων προπονητών και υπό το άγρυπνο βλέμμα του γιατρού που ποτέ δεν λείπει.

Αυτό που μας εξέπληξε θετικά, είναι όταν ο πρόεδρος μας ανέφερε ,ότι όλα τα νέα παιδιά της ανδρικής ομάδας είναι φοιτητές στα ΑΕΙ της χώρα μας. Αυτό ερμηνεύεται, πως τα παιδιά δεν βρίσκονται υπό το κράτος αυστηρής "Γερμανικής πειθαρχίας". Είναι πιο χαλαρά και έχουν τον χρόνο να συνδυάζουν τη μόρφωση τους και παράλληλα να αθλούν το σώμα τους.

Το έμψυχο υλικό των τμημάτων υποδομής του συλλόγου ανέρχεται σε 230 παιδιά. Αυτό τα λέει όλα και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.
"Σήμερα παρίστανται στην ανδρική ομάδα επτά παιδιά των ακαδημιών". τόνισε ο Γ. Αρχηγός και η ψυχή του συλλόγου κ. Χριστοδούλου. "Από αυτά, παίζουν τα τέσσερα", συνέχισε, "Με αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κίνητρο στους μικρούς, ότι σε βάθος  χρόνου θα παίξουν στην ανδρική ομάδα".
Στην πρώτη ομάδα δεσπόζει η μορφή του Αλμπέρτο Παπαδάκη. Έμπειρος και ικανός τεχνικός που δουλεύει στη βιτρίνα του συλλόγου.

Σε αυτή την συνάθροιση ήταν διάχυτο ένα απαλό γυναικείο άρωμα Η αντιπρόεδρος Αιμιλία Μπέλμπα, με το διαπεραστικό βλέμμα και τις κινήσεις του κεφαλιού της επιδοκίμαζε τις ατάκες που έπεφταν στο τραπέζι.

Μιλήσαμε με τον αρχηγό της ανδρικής ομάδας  Νάνο, φοιτητή του ΕΜΠ, με δυο δωδεκάχρονα παιδιά και τους γονείς τους.. Το φωτεινό πρόσωπο όλων, μας έδωσε την απάντηση. Πήγαμε να δούμε ένα ανακαινισμένο γήπεδο και παράλληλα μυρίσαμε τις οσμές της γης, γευτήκαμε τη θετική αύρα του κλίματος που επικρατεί και μαγευτήκαμε από τη  τελειότητα των εγκαταστάσεων.

Ευχόμαστε να τα χιλιάσει ο σύλλογος, να έχει πάντα στη διοίκηση του τέτοια ικανά και άξια στελέχη και να παραμείνει εσαεί γωνιακό μαγαζί.

Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com

 

 

Κοινοποιηση