αρθρο

O Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος στον Α.Ο ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ

Την Τρίτη 24 Αυγούστου η αθλητική οικογένεια του Α.Ο Γλυκών Νερών είχε την τιμή και την χαρά να υποδεχτεί τον χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Στέφανο Ντούσκο.

Ο Στέφανος μίλησε με τους ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας και παιδιά της Ακαδημίας μας, ξεδιπλώνοντας τις εμπειρίες του για την ασκητική και επίμονη προπονητική ζωή ενός πρωταθλητή που θέλει να ξεπερνά τον εαυτό του, πετυχαίνοντας τον προσωπικό και συλλογικό του στόχο. Φοιτητής της Ιατρικής επίσης, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα συνδυασμού της άθλησης με την μόρφωση.

ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΜΑΣ - ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!

Το βιογραφικό του Στέφανου :

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ

Ο Στέφανος Ντούσκος είναι από τα ξημερώματα της 30ης Ιουλίου 2021 ο Ολυμπιονίκης του απλού σκιφ στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 24χρονος Γιαννιώτης σκιφίστας, ο οποίος χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία και 4ο στο σύνολο γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1997 και είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων (Ν.Ο.Ι.). Στην Ιαπωνία ήταν η 2η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στην πρώτη, σε ηλικία 19 ετών, στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ο Στέφανος Ντούσκος έγινε για πρώτη φορά Ολυμπιονίκης, όταν κατέλαβε την 6η θέση στην τετράκωπο ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή. Στο Ρίο ήταν και η πρώτη φορά στην Ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας που συμμετείχε ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών, η οποία μάλιστα εξασφάλισε τη συμμετοχή της μόλις στις 26 Ιουλίου 2016, όταν αποβλήθηκε λόγω του σκανδάλου με το ντόπινγκ η ρωσική τετράκωπος.  

Λίγες ημέρες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 26 Αυγούστου 2016, ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου μαζί με τον Γιάννη Πέτρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, κάτω των 23ων και Μη Ολυμπιακών Αγωνισμάτων του Ρότερνταμ.

Ο Ντούσκος κατέκτησε μέσα στο 2018, δύο μετάλλια, ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπρέστ της Λευκορωσίας και ένα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Ντούσκος μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας U23. Εν συνεχεία, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, πάλι με συναθλητή τον Χρήστο Στεργιάκα, ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ. 

Το 2019, ο Γιαννιώτης σκιφίστας αναδείχτηκε «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαρασότα U23 στο απλό σκιφ. 

Το 2020, ο Στέφανος Ντούσκος ήταν 5ος στο Ευρωμπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ δεν μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ματαιώθηκε. 

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε εξασφαλίσει ο Στέφανος Ντούσκος, μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προ-ολυμπιακη ρεγκάτα στο Βαρέζε, στις 8 Απριλίου 2021. Λίγες ημέρες μετά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βαρέζε, ο Ντούσκος έμεινε εκτός βάθρου, καθώς ήταν 4ος στο απλό σκιφ.  

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ
 
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΠΛΟ ΣΚΙΦ
 
 ΗΜ/ΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 29/3/1997 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
 
 ΥΨΟΣ & ΒΑΡΟΣ: 1.87 - 85κ
 
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 
 ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΩΤΟΥ
 
 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ Ο.Α.: 2 (2016 Ρίο ντε Τζανέιρο, 2020 Τόκιο)
 
 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: 1ος Ο.Α. Τόκιο 2020 (απλό σκιφ) 
 
             6ος Ο.Α. Ρίο ντε Τζανέιρο 2016 (τετράκωπος ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου) 
 
             1ος Προ-Ολυμπιακή Ρεγκάτα 2021 (Βαρέζε)/ Απλό σκιφ
 
             4ος Ε.Π. 2021 Βαρέζε / Απλό σκιφ
 
             5ος Ε.Π. 2020 Πόζναν / Απλό σκιφ 
 
             2ος Π.Π U23 2019 Σαρασότα / Απλό σκιφ
 
             1ος Ε.Π. U23 2018 Μπρεστ / Διπλό σκιφ με Χρήστο Στεργιάκα
 
             1ος Μ.Α. 2018 Ταραγόνα / Διπλό σκιφ με Χρήστο Στεργιάκα 
 
             2ος Π.Π. U23 2016 Ρότερνταμ / Δίκωπος άνευ πηδαλ. με Γιάννη Πέτρου
Κοινοποιηση