αρθρο

Adventure Park στο 1ο Μountain Festival Υμηττού, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου Γλυκών Νερών

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος Δήμου Παιανίας (ΠΑΟΔΗΠ) διοργανώνει τo «1ο Υμηττός Μountain Festival» την Κυριακή 28 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ., στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου Γλυκών Νερών.

Ο Α.Ο ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ συνεργάζεται στην δράση αυτή, προκειμένου να αναδειχτεί τόσο η περιβαλλοντική αξία του Υμηττού, σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες που προσφέρει στην άσκηση και την ψυχαγωγία παιδιών και οικογενειών.

Ο Σύλλογός μας για άλλη μια φορά, δείχνει την ευαισθησία του σε εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες, που αφορούν τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και ευρύτερες κοινωνικές αξίες που συνδέονται με τον ευρύτερο αθλητισμό, την περιβαλλοντική προστασία και την ευεργετική σχέση ανθρώπου-Φύσης.

Προτρέπουμε τα παιδιά της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας και τους γονείς, να συμμετάσχουν σε μια συναρπαστική εμπειρία και δράση, στο υπέροχο φυσικό τοπίο που περιβάλλει τον αθλητικό μας χώρο.

Πληροφορίες για το Αθλητικό Φεστιβάλ:

Πρόκειται για εκδήλωση με στόχο:

- Την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του Υμηττού, του τοπίου του, καθώς επίσης τις δυνατότητες που αυτό δίνει για άθληση και αναψυχή όλο το χρόνο, μέσω των ποικίλων αθλητικών μορφών αναψυχής σε αυτό, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες (δράσεις για όλη την οικογένεια),

- Την προβολή, ενημέρωση και εκπαίδευση μικρών και μεγάλων για τις αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής στη φύση και αθλήματα βουνού, όπως είναι η πεζοπορία, η ποδηλασία βουνού και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια στην φύση, - Την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος - Την προώθηση υγιεινό τρόπο ζωής για όλες τις ηλικίες μέσα από την ενασχόληση με την αναψυχή στη φύση και τις ήπιες αθλητικές δραστηριότητες στο βουνό.

Στο σημείο δημιουργείται ένα Adventure Camp με ψυχαγωγικές - εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 4-12 ετών, αλλά και την δυνατότητα συμμετοχής ενηλίκων. Οι συμμετέχοντες σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, θα μπορούν να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες με την επίβλεψη και καθοδήγηση υπεύθυνων - εμψυχωτών παιχνιδιού .

Οι δραστηριότητες που έχουν επιλεγεί έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα με βάση την ηλικία των παιδιών και στόχο την ψυχαγωγία και το δέσιμο της ομάδας μέσα από το παιχνίδι και την επαφή με τη φύση.

Οι δραστηριότητες είναι οι εξής: - FlyingFox (εναέρια διάσχιση από δένδρο σε δένδρο με τροχαλία) - Zipline(δραστηριότητα ισορροπίας και συνεργασίας πάνω σε ιμάντα ισορροπίας) - Highline / slackline(δραστηριότητα ισορροπίας και συνεργασίας με την βοήθεια σχοινιών) - GiantMegaJenga (γιγάντιο παιχνίδι κατασκευής και συνεργασίας) - Δένδροαναρρίχηση (εκμάθηση των τεχνικών με την χρήση πλήρους εξοπλισμού ασφαλείας) - Καφασοαναρρίχηση (αντίστοιχο με το παραπάνω) - Τοξοβολία (γνωριμία με το άθλημα, εκμάθηση και εκπαιδευτική χρήση)

Επιπλέον: · Ποδηλατική εκπαιδευτική βόλτα σε χωμάτινους δρόμους στους πρόποδες του Υμηττού (από την πλευρά των Γλυκών Νερών), με τη συνοδεία εκπαιδευτών ποδηλασίας, σε διαδρομή κατάλληλη για ερασιτέχνες ποδηλάτες άνω των 14 ετών, διάρκειας 1-1,5 ώρας.

Κατά την διάρκεια της πορείας οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται για τεχνικές ασφαλούς ποδηλασίας.

- Πεζοπορική βόλτα για τους γονείς, σε εύκολη και βατή διαδρομή μέσα στο δάσος (από το γήπεδο έως την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Κυνηγού κ επιστροφή) διάρκειας περίπου 1 ώρας, με την συνοδεία εκπαιδευτών

Κατά τη διάρκεια του αθλητικού φεστιβάλ θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του covid 19 σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Κοινοποιηση