αρθρο

ΠΟΛΛΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΒΙΤΑΛΙΩΤΗ

αναδημοσίευση από: http://athlorama.blogspot.com/2023/03/blog-post_11.html

Αν θες να μάθεις τον σωστό ορισμό του ποδοσφαίρου, πρέπει να ρωτήσεις εγκεφαλικό ποδοσφαιριστή. Έναν τέτοιο παίκτη φιλοξενούμε στη στήλη μας Πολλά εν Ολίγοις. Λουκάς Βιταλιώτης τερματοφύλακας, Γλυκά Νερά.

Για τα Γλυκά Νερά: "Ξεκινήσαμε στραβά, όμως συνήλθαμε και βρήκαμε τον βηματισμό μας και αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Σφίξαμε σαν ομάδα και παίζουμε πιο απελευθερωμένα και το απολαμβάνουμε. Σίγουρα η ψυχραιμία της διοίκησης και οι εύστοχες εντολές από την τεχνική ηγεσία, παίξανε μεγάλο ρόλο". 

Για τους νέους: "Έχουμε έναν κορμό που αποτελείται από τέσσερις-πέντε έμπειρους παίκτες και πλαισιώνεται από ενθουσιώδεις μικρούς. Το πάντρεμα, η ομοιογένεια γίνεται ματς το ματς, καθώς παίρνουν παραστάσεις συμμετέχοντας ενεργά. Παρακολουθώντας τις δικές μας αντιδράσεις στα ζητούμενα του παιχνιδιού. Νομίζω ότι αυτό το μοντέλο, παλιοί και νέοι, είναι το ενδεδειγμένο για τις ομάδες". 

Πρωτάθλημα: "Βιώνουμε ένα εξόχως συναρπαστικό πρωτάθλημα που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του κόσμου έως τέλους. Μιλάω για την κορυφή. Καθώς η ουρά έχει ξεχωρίσει. Τώρα αν οι λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες έρθουν πιο κοντά, αγωνιστικά εννοώ, τόσο θα μεγαλώσει ο βαθμός δυσκολίας για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτό όμως παράλληλα σημαίνει και ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα". 

Βοηθητικά: "Σίγουρα το βοηθητικό γήπεδο λύνει πολλά προβλήματα. Είναι απαραίτητο, ειδικά σε σωματεία με πολυπληθείς ακαδημίες. Εδώ πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Γιατί έτσι γίνεται δουλειά στα θεμέλια του ποδοσφαίρου".

Αποδυτήρια: "Ότι ισχύει για τα βοηθητικά, ισχύει και για τα αποδυτήρια. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις πρέπει να βελτιώνονται συχνά. Οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι πρέπει να μεριμνήσουν. Διότι όταν το σπίτι σου σε αναπαύει, τότε η ομάδα σου κεντάει".

Για τους προπονητές: "Σίγουρα οι σχολές προπονητών βοηθάνε πάρα πολύ. Οι νέοι τεχνικοί είναι παιδιά μορφωμένα και διαβάζουν συνέχεια. Εξελίσσονται και παρέχουν την τεχνογνωσία τους σε εμάς μακριά από αυστηρά πρωτόκολλα του παρελθόντος. Είναι πιο κοντά στους παίκτες και μας νιώθουν. Αν υπήρχε η οικονομική ευχαίρεια ο κάθε σύλλογος να μπορούσε να στέλνει ένα-δυο προπονητές να παρακολουθήσουν προπονήσεις σε ΠΑΕ, θα ήταν κέρδος για το ποδόσφαιρο μας".

Β΄ Ομάδες: "Το βρίσκω πολύ σωστό. Αφού το έκαναν οι ΠΑΕ και μπορούμε κι εμείς ως ερασιτεχνικά σωματεία, γιατί όχι; Είναι μεγάλο εγχείρημα και σε βάθος χρόνου θα φέρει καρπούς. Ένα-δυο παιδιά να βγάζει κάθε χρόνο, δεν θέλεις τίποτα άλλο".

Ανατολική Αττική: "Είμαστε σε μία περιοχή πεντακοσίων χιλιάδων κατοίκων. Έχουμε την ευλογία κάθε χωριό και πόλη να έχει το γήπεδο της. Κάθε ομάδα αντιπροσωπεύει τον τόπο της. Έτσι υπάρχει κίνητρο ύπαρξης. Πρέπει να βρεθούν οι θεσμικοί μαζί με τους παράγοντες και τους προπονητές για να δημιουργήσουν ένα πλάνο ανάπτυξης που θα βασίζεται σε οργανωμένες και στοχευμένες κινήσεις. Προς δόξα του ποδοσφαίρου. Έτσι θα τραβήξουμε τα νέα παιδιά και θα τα απομακρύνουμε από πονηρά στέκια και κακές συνήθειες. Γιατί το ποδόσφαιρο εν τέλει είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας". 

Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com

Κοινοποιηση